SHENKAR
GRADUATES
סופשנה
שנקר
"האדה ברכת אל מייא״ היא הגרסא הערבית-מרוקאית לסיפור הילדות ״סבתא בישלה דייסה״.
הבישול מרוקאי הוא מורכב ועשיר, אך לא כולנו מעורים בו, במסגרת הפרויקט הרחיבה יעקבי את ההיכרות וההבנה עם המטבח המרוקאי המפואר, באמצעות חמישה מתכונים של חמש בשלניות ביתיות שסיפרו לה בדרכן ובשפתן – איך הן מבשלות. "הסבתות שלנו לא יודעות ״לתת״ מתכונים, הן מבשלות בעזרת הזיכרון, הניסיון ו״חוכמת היד״" אומרת יעקבי. בעבודתה היא מתרגמת ומתווכת את חוכמת הבישול לסדרה של חמישה ספרונים, כשכל אחד מהם מוקדש לסבתא אחרת, למתכון אחר, כשהוא משלב בו את סיפור חייה ומוצג באופן שבו היא בוחרת לספר את המתכון.